neera 15

Kako da pratite proces detoksikacije

Faze Neera detoksikacije. Kako se pripremiti? Kako se osećamo?

Prvih nekoliko dana, nagomilani toksini i otpadni produkti metabolizma se oslobađaju, ulaze u krvotok i tu cirkulišu. Oni mogu da izazovu neugodnosti kao što su glavobolje, vrtoglavice, umor i slabost, ili mučninu i povraćanje, ponekad praćenu jezom (osećajem hladnoće). Veoma je važno da se tokom Neera detoksikacije pije mnogo čiste vode, koja pomaže da se toksini eliminišu (nekoliko napomena kako da se poboljša proces eliminacije pogledajte ovde). Pored toga, ukoliko imate hronične kožne probleme, oni mogu da se u početnoj fazi dijete privremeno pogoršaju, pošto se toksini izbacuju i preko kože.

Na ove simptome treba gledati kao na dobar znak, pošto su oni dokaz da detoksikacija deluje. Budite istrajni! Najkritičniji period je obično drugi ili treći dan. Četvrtog dana se telo navikne na potpuno tečnu hranu, a neugodnosti izazvane oslobađanjem dugo nagomilavanih toksina većinom nestaju.

Četvrtog dana možete se nadati da će problemi ostati za vama. Vaše telo postaje zdravije, jer se većina toksina izbacuje putem organa za eliminaciju. Najverovatnije je da ćete početi da se osećate zaista dobro, čisto, lagano i puni energije. I ukoliko su se kožni problemi prvih dana možda pogoršali, sada će početi da se smiruju.
Zapamtite: koža je jedan od najvećih organa i igra značajnu ulogu u eliminaciji toksina. Puno toksina napušta telo kroz kožu. Zato je važno da se telo održava čistim, da se redovno tuširamo, kako bi se pore otvorile i omogućilo da toksini napuste telo. Na kraju Neera dijete, vaša koža će biti čistija nego ikad.  (Pogledajte i Uobičajene greške)

Jezik je pokazatelj detoksikacije.

Moći ćete da pratite proces detoksikacije ako pratite promene boje vašeg jezika. Jezik je izvorno ružičaste boje, ali tokom prvih nekoliko dana na njemu će se pojaviti bele naslage, koje potom postaju žućkaste, usled oslobađaja toksina. Do trećeg ili četvrtog dana se ove naslage povećavaju, da bi potom postepeno počele da nestaju. Lako je ukloniti te naslaga četkicom za zube, ili nekom spravom za čišćenje jezika. Kada se proces detoksikacije završi, jezik će povratiti svoju izvornu ružičastu boju. U najvećem broju slučajeva za to je potrebno deset dana, ali ponekad će možda trebati više vremena. Ako se naslage zadrže i kada završite Neera dijetu, preporučujemo vam da nakon jednog ili dva meseca ponovite celu proceduru. Pošto se osnovno pročišćenje već odigralo, naslage će tokom ponovljene Neera dijete brzo nestati.

 

Neera sirup, uz koji se dobija brošura sa detaljnim uputstvima za Neera dijetu, možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, apotekama, možete je naručiti u našoj onlajn prodavnici, ili telefonom u našoj maloprodaji, 018/514-182

1 thoughts on “Kako da pratite proces detoksikacije”

 1. Avatar for Dragana Bećarović
  Dragana Bećarović

  Danas sam završila sa Neera dijetom, držala sam je 10 dana. Pila sam čaj od sene i ponekad slanu vodu (jednostavno nisam mogla), osim prvog dana kada sam ujutru popila 1l slane vode, pila biljne čajeve. Mislim da sam poprilično očistila organizam, par dana sam imala zatvor i izgubila sam oko 7 kg. Imala sam 80kg, a sada 73kg. Ja nisam baš zadovoljna jer sam se pridržavala upustava. Posle nekoliko dana pojačala sam čaj od sene (kafenu kašičicu i po na 2dl), što je pomoglo u regulaciji rada creva.

  Pre nego što sam počela da je pijem sirup od Neere, imala sam popriličan strah da neću izdržati; međutim, super sam izgurala, nisam osećala glad, nisam imala vrtoglavice, mučnine, potpuno sam normalno funkcionisala.

  Donekle sam zadovoljna, jedino me brine sad da li će ti kilogrami da se vrate brzo.

  Svakom bih preporučila Neera dijetu kao način da očistimo organizam i izgubimo kilograme i kao početak novog načina ishrane (ko nije do sada) u smislu prelaska posle Neere na laganiju i zdraviju hranu u manjim količinama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top