neera

Sastojci Neera napitka i njihovo delovanje

Neera napitak sastoji se od Neera sirupa od javorovog i palminog drveta, sveže isceđenog soka od limuna, ljute tucane paprike i čiste vode. Sada ćemo detaljno opisati sve sastojke.

Neera sirup od javorovog i palminog drveta

– Ovaj sirup je složen, ali se lako može razložiti do glukoze, odnosno, zahvaljujući odgovarajućoj količini ugljenih hidrata on obezbeđuje energju telu. Dakle, ako obavljate detoksikaciju, odnosno ne uzimate nekoliko dana čvrstu hranu, neće doći do slabosti koju bi izazvao pad nivoa šećera u krvi (fluktuacije šećera ostaju normalne).

– Sirup se lako apsorbuje u krv, pa ne predstavlja dodatni teret za organe za varenje. Neera napitak sadrži veoma malo količinu belančevina, olakšavajući na taj način dalje proces

– Sirup od dve vrste drveta sadrži sve minerale i vitamine koji su neophodni za normalno funkcionisanje tela, pa je ova detoksikacija potpuno bezbedna i ne dovodi organizam do izgladnjivanja u pogledu vitalnih sastojaka- Napitak na bazi Neera sirupa je blago sladak, prijatnog ukusa, pa to smanjuje stres usled neuzimanja čvrste hrane. Zato detoksikacija lako može da se produži do 10 dana a da ne morate da uzimate čvrstu hranu.

SASTAV NEERA SIRUPA
U 100 grama Neera sirupa (Madal Bal sirup) sadrži se približno: 2700 mg kalijuma, 1800 mg kalcijuma, 370 mg natrijuma, 150 mg magnezijuma, 55 mg cinka, 45 mg mangana, 20 mg gvožđa.
Hranljiva vrednost na 100 grama je 23,3% vode, 0,56% belančevina, 0,3 % masti, 74,6 % ugljenih hidrata.

Sok od limuna

Sok od limuna je odličan katalizator metabolizma masti, i često se koristi u prirodnim sredstvima za detoksikaciju i pročišćenje. Kiseline koje sadrži rastvaraju masti, a to omogućava da mnogi toksini na taj način budu oslobođeni i napuste telo. Uobičajen telesni mehanizam neutralisanja toksina je da se oni skladiđte u masnim naslagama, kako ne bi naškodli vitalnim organima. Sve dok toksini ostaju vezani za masti organi za izlučivanje ne mogu da ih eliminišu, a kad masti počnu da se rastvaraju, eliminišu se i toksini. Limun pomeže u tome.

Tucana ljuta paprika

Ljuta paprika je odlično sredstvo za podsticanje metabolizma. Ona stvara toplotu u telu, pojačava cirkulaciju krvi i tako pomaže da krv stigne do najdaljih perifernih delova tela, što je važno za efikasno pročišćenje i razdvajanje. Ljuta paprika može da se zameni đumbirom, koji ima slično dejstvo.

Čista voda

Voda snabdeva naše ćelije raznim hranljivim materijama i odnosi sa sobom otpadne produkte koji se oslobađaju tokom detoksikacije. Što više vode (tečnosti) unosimo u telo, to će efikasnije biti i pročišćenje. Kupke takođe pomažu pročišćenju.

Priprema napitka za detoksikaciju

U čašu od 2 dl stavite:
– 2 supene kašike sveže isceđenog limunovog soka (otprilike pola limuna)
– 2 supene kašike Neera sirupa od javora i palme
– prstohvat ljute paprike ili đumbira
– 2 do 2,5 dl vode. Pomešajte sok od limuna, sirup i tucanu ljutu papriku pa dodajte hladnu ili toplu vodu.

Priprema dnevne doze Neera napitka za mršavljenje i detoksikaciju

U bokal naspite:
– 1,7 l vode
– 1,5 dl Neera sirupa od javora i palme
– 1,5 dl sveže isceđenog soka od limuna
– prstohvat ljute tucane paprike ili đumbira
Odmah sve promešajte i dobili ste dozu za ceo dan. Ako se osetite gladnim, samo popijte Neera napitak.
Za pripremu Neera napitka koristite uvek svež limun (a ne konzervisan sok od limuna ili limuntus ili limunadu). Napitak koji ćete dobiti je blago slatkog i reskog ukusa, ukus ljute paprike jedva da se i oseća. Po želji, da promenite ukus, možete dodati soku od limuna sok od pomorandže.
Postoji nekoliko verzija Neera dijete za pročišćenje i detoksikaciju, ali je u svakoj poenta da se tokom perioda detoksikacije konzumira samo Neera napitak. On sadrži sve neophodne vitamine i minerale.
Ako nikad niste radili nikakvu detoksikaciju, preporučujemo da ne idete odmah na kuru od 10 dana, već da počnete sa nekim kraćim periodom, pa da postupno dođete i do dužeg.

Koliko Neera napitka da se pije svakog dana?

Potrebno je 2 litra Neera napitka dnevno. Ako se osećate gladno, samo popijte jednu čašu.

VAŽNO!
Tokom Neera dijete nemojte da konzumirate nikakve druge namirnice ni dodatke ishrani. To bi smanjilo efikasnost procesa pročišćenja i prekida proces detoksikacije. Ako hoćete promenu, onda možete, recimo, da umesto soka od limuna stavite sok od pomorandže ili grejpfruta. Možete da pijete i čistu vodu ili čaj od nane ili kamilice.

Poenta ove dijete-detoksikacije je da se ne jede nikakva čvrsta hrana, da se ne pije mleko, gazirani napici, alkoholna pića. Poenta je i da se ne puši; ako ste pušač i ne možete da se uzdržite, onda bar smanjite količinu. (Nera dijeta vam može pomoći i da ostavite pušenje.) Koliko je god moguće, držite se Neera napitka!

Neera sirup, uz koji se dobija brošura sa detaljnim uputstvima za Neera dijetu, možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, apotekama, možete je naručiti u našoj onlajn prodavnici, ili telefonom u našoj maloprodaji, 018/514-182

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top