sl-2-neera

Dobrobiti letnjeg posta

Naučna istraživanja su našla dokaze da povremeni periodi posta gode zdravlju. Dobrobiti letnjeg posta su da telu nije potrebno mnogo energije za grejanje, pa je leto idealan period da se na kraći period izostavi čvrsta hrana i tako pročisti organizam.

Post se hiljadama godina, osim u duhovne svrhe, koristio i za isceljenje. Drevni narodi su dobro znali da naše telo ima čudesne moći da se isceli kad mu se pruži prilika. Životinje instinktivno poste kad su bolesne, a stari iscelitelji su koristili post kao pravi lek.

 

Post je unutrašnji lekar

 

Čuveni lekar antičke Grčke, Hipokrat, otac savremene medicine, često je prepisivao post. Drugi veliki lekar zapadne tradicije, Paracelzus, pre 500 godina je napisao da je “post najbolji lek, unutrašnji lekar”. I ajurvedska medicina, najstariji medicinski sistem na svetu, dugo je zagovarala post kao glavni način lečenja.

Međutim, dugo vremena medicinski post je bio potpuno izašao iz mode, a savremena medicina i nauka su dugo ignorisale dobrobiti koje on donosi, ali je u poslednje vreme to počelo da se menja. Ozbiljna naučna istraživanja su našla dokaze da povremeni periodi posta donose brojne dobrobiti zdravlju. Na primer, dokazano je da tokom neera dijete (kontrolisanog posta bez korišćenja čvrstih namirnica, sa unosom soka od limuna, sirupa javora i palme) telo ima bolje šanse da se izleči, da se podmlade ćelije, da se uspori proces starenja, a i kao preventiva protiv civilizacijskih bolesti kao što su dijabetes, Alchajmerova bolest i rak.

“Verujem da je post karika koja nedostaje u ishrani i načinu života na Zapadu.”
– Dr Elson Has, autor knjige “Nova ishrana za detoksikaciju”

 

Kontrolisani post oporavlja organizam

 

Kontrolisani post daje organizmu priliku da se odmori od uobičajenog opterećenja kojem je izloženo. Potrebno je mnogo energije da se svari, asimiluje i eliminiše čvrsta hrana. Post daje telu priliku da preusmeri tu energiju na čišćenje i isceljenje. On omogućava vašem telu da se otarasi od nagomilanih toksina, da se revitalizuje i ponovo okrepi.

“Post prekida stalni rad organa za varenje, čija aktivnost može da iscrpi telesnu energiju i odvrati proces isceljenja. Svaki put kad unesemo hranu, telo mora da izluči digestivne enzime koji razlažu hranu, da te jednostavnije komponente usmeri u ćelije sluzokože digestivnog trakra, a potom da te nutrijente pošalje u krvotok da se razdele po celom telu. Sve te funkcije zahtevaju značajnu količinu vitalnosti i energije – energije koja bi se mogla upotrebiti za procese isceljenja.“

– Dr Džoel Furman, autor knjige “Post i ishrana za zdravlje”

 

Neera dijeta – idealno kontrolisani post

 

Neera dijeta predstavlja kontrolisani post bez čvrste hrane prilikom kojeg se konzumiraju samo tečnosti, rastvor neera sirupa i limuna, koja telu tokom lišavanja čvrste hrane obezbeđuju dovoljno nutrijenata i minerala da može da funkcioniše sasvim normalno. Konstantna popularnost neera dijete u poslednjih 40 godina i činjenica da su je koristile brojne poznate ličnosti, ukazuje na njenu efikasnost i blagotvoran uticaj na liniju, ali i opšte zdravlje.

 

Neera sirup, uz koji se dobija brošura sa detaljnim uputstvima za Neera dijetu, možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, apotekama, možete je naručiti u našoj onlajn prodavnici, ili telefonom u našoj maloprodaji, 018/514-182

5 thoughts on “Dobrobiti letnjeg posta”

 1. Avatar for Nela Markov
  Nela Markov

  Za Neera dijetu sam čula pre 7 godina i od tada je sprovodim dva puta godišnje ( s proleća i krajem jeseni) u trajanju od 10 dana. Moji rezultati su uvek fantastični, uvek skinem od 5 do 7 kg, Kosa, nokti, koža se oporave i sva zasijam, čak i oči postanu svetlije.

  Jednostavno osetim čišćenje celog organizma koje toliko prija posle nagomilanih otrova koje svakodnevno unosimo u organizam. Ni jedno negativno iskustvo do sada nisam imala a pogled u ogledalo kada obučem omiljenu haljinu posle sprovedene dijete je moje zadovoljstvo. Za vreme sprovođenja dijete ne mogu reći da je lako izdržati bez hrane jer se sva čula izoštre, osećam miris jabuke u drugoj sobi ali sam dosledna i karakterna osoba.

  Najbitnije je sebe psihički pripremiti za dijetu i razmišljati pozitivno i rezultati neće izostati. Veoma bitna stvar je posle sprovedene dijete i zadovoljstva koje je došlo korigovati ishranu i loše navike i kiologrami se neće vratiti.

  Želela bih da navedem i iskustvo mog prijatelja koji je na moj nagovor kupio Neeru i posle ispijanja te čudotvorne tečnosti od 10 dana izbacio iz bubrega kamen i pesak. Uplašio se kada su posle 4 dana sprovođenja dijete krenuli bolovi u predelu bubrega, mislio je da je to zbog dijete međutim uz snimanje i konsulaciju sa doktorom je ustanovljeno da u bubrezima ima kamenje i pesak te je nastavio da pije Neeru i rešio se i tih problema.

  Razlog mog današnjeg javljanja je taj što sam jutros u apoteci kupila Neera dijetu za mene i ćerku. Za mene iz već pomenutih razloga a za ćerku jer za 10 dana ima maturu a nije uspela da skine višak kilograma. Taj višak je manji od 5 kg ali sasvim dovoljan da maturska haljina ne stoji onako kako bi trebala i da te slike godinama izazivaju nezadovoljstvo i bes. Zato je tu naša Neera koja će nam pomoći da taj problem rešimo i da moja ćerka bude prava princeza.

  Puno Vas pozdravljamo i srdačno preporučujemo ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma i potrebu za detoksikacijom koja je u današnje vreme neophodna za zdrav način života.

 2. Avatar for Marina Luković
  Marina Luković

  Korisnik sam Neera sirupa po drugi put. Pod takvim sam pozitivnim utiskom da svoje pozitivno iskustvo imam potrebu i da podelim javno. Postigla sam ovom dijetom takve rezultate da pored toga sto sam smršala, nera mi je pomogla da i očistim organizam potpuno, odnosno detoksikujem što i svima koji imaju ovakvih namera zaista sa sigurnošću preporučujem. Prvim korišćenjem sam smršala 7kg, sada sam u toku drugi put.

 3. Koristila sam nera dijetu i rešila sam da podelim iskustvo sa vama. Moja težina pre dijete bila je 67kg. Sada da imam 60 i zadovoljna sam jer kao i mnogi zadovoljni korisnici osećam se bolje zbog detiksikacije organizma kao posle posta. I svima bih preporučila da ne traze više dijete i režime ishrane, preparate i tabletice, čajeve i napitke, već da uzmi proverenu i delotvornu neera dijetu.
  Zorica Mišković

 4. Poštovana Vanja,

  da biste odradili kompletan Neera program (potpuno gladovanje tokom 10 dana) potrebne su vam dve konzerve Neera sirupa. Potrebno je da pijete 1,5 l napitka dnevno jer Vam on zamenjuje hranu tokom tih 10 dana.

  Ipak, može se desiti da će Vam biti dovoljna i jedna konzerva ukoliko ne budete previše gladni i ukoliko se budete osećali dobro. Moje lično iskustvo je bilo takvo, meni je bila dovoljna jedna konzervica jer sam se jako dobro osećala i nisam bila slaba niti gladna.

  Takođe, ove visoke temperature Vam idu u prilog i potrebno je da pored Neera sirupa pijete dosta tečnosti (obična voda ili voda u koju ste dodali malo limunovog soka).

  Znači, moj odgovor bi bio da će Vam trebati dve konzerve ali se može desiti i da Vam jedna bude dovoljna .

  Puno sreće sa Neerom.

  Srdačan pozdrav

  Sandra Trbulin

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top