neera_12

Poboljšanje procesa detoksikacije

Kako da poboljšamo rezultate Neera dijete za mršavljenje i detoksikaciju?

Za uspeh Neera dijete suštinsko je ispravno pridržavanje uputstava i istrajnost. Što ih se bolje pridržavamo, to su bolji rezultati.

Ukoliko se proces eliminacije otpadni produkata završi pre nego što se oni eliminišu, oni se ponovo apsorbuju. Pored Neera napitka treba piti puno vode i biljnih čajeva. Ne zaboravite da postoji i „unutrašnje kupanje“ tela, to je ono što ga čisti.

Procesu detoksikacije pomaže ukoliko se koristi himalajska so.

Napitak od himalajske soli: Uzmite 1,2 l vode i stavite u nju kafenu kašičicu himalajske soli. Popijte to ujutru (umesto laksativnog čaja). Za pola sata će čitav digestivni sistem biti pročišćen, pošto je efekat ove slane vode isto tako dobar kao i efekat laksativnog čaja. Himalajska so je specijalna, ružičasta so, koja je nastala pre više miliona godina kao ostatak primordijalnog okeana u Himalajima. Osim natrijum-hlorida, ona sadrži još 82 elementa. To su sve gradivni elementi našeg tela. Ovo je jedna od najzdravijih vrsta soli.

 

Ukoliko ne možete da nabavite himalajsku so, možete umesto nje upotrebiti nerafinisanu morsku so.

Količinu soli možete da promenite po ukusu. Ovkavo čišćenje digestivnog trakta nije ni na koji način štetno. Koristite bilo koji prirodni laksativ, slanu vodu ili biljne čajeve. Ako vam ne prija slana voda, ili imate problem sa visokim pritiskom, umesto slane vode koristite neki laksativni čaj.

Slana kupka

Koža je najveći organ tela i u nju se deponuju mnogi toksini. Ali, treba je održavati čistom. Zato preporučujemo da se koriste slane kupke, posebno sa himalajskom solju, ili nerafinisanom morskom solju, ne samo tokom perioda detoksikacije, već svakog meseca. Suproto uobičajenom verovanju, ove kupke neće isušiti kožu, jer…. Tako se održava prirodni zaštitni sloj kože. Detoksikaciji pomaže ako se ujpotresi sunđer ili meka četka i njome energično tokom kupke istrlja koža.

Laksativni čaj

Nakon jednog ili dva dana potpuno tečne ishrane, kao što je slučaj u Neera dijeti, telo neće imati stolicu. Ali, tokom detoksikacije je veoma važno da se pokuša da se bar jednom dnevno isprazne creva. Da bi se to olakšalo, preporučuju se blaga laksativna sredstva. Popijte čašu laksativnog čaja (npr. sena) kad ustanete ujutru i čašu slane vode. Laksativni čaj će vam pomoći da se oslobodite očvrslih naslaga stolice iz creva, koje će ispravi slana voda. Nekim ljudima laksativni čajevi izazivaju grčeve, pa zato koristite blage oblike kad ih probate prvi put.

Vežbanje

Umereno fizičko vežbanje je korisno, jer ubrzanje cirkulacije krvi ubrzava i transport otpadnih materija, a osim toga fizički napor izaziva znojenje, a ono je dodatna pomoć izbacivanju otpadnih materija. Vežbanje će vam pomoći da usredsredite um, ojačate mišiće, poboljšate oksigenaciju ćelija i tako stimulisati čitavo telo.

Neera sirup, uz koji se dobija brošura sa detaljnim uputstvima za Neera dijetu, možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, apotekama, možete je naručiti u našoj onlajn prodavnici, ili telefonom u našoj maloprodaji, 018/514-182

1 thoughts on “Poboljšanje procesa detoksikacije”

  1. Himalajsku so uvozi za sada jedino GALASAL iz Novog Sada, postoji i e-shop http://www.galasal-slanasoba.com/prodavnica.htm, Koristim so za napitke, i skinula sam 15kg za 3 meseca. Dobra je za mnogo toga , moja majka vise nema problema sa pritiskom, sin sa pubertetskim bubuljicama i …. jednom recju carobna so sa kojom cete napuniti baterije i napraviti balans u svom telu. Ima jako siroku primenu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top