neeraOsnova Neera dijete za mršavljenje i detoksikaciju je Neera napitak za detoksikaciju, koji se sastoji od Neera sirupa (kombinacije javorovog i palminog sirupa), tucane ljute paprike, soka od limuna i vode. Tokom Neera programa ne koristi se čvrsta hrana, već samo ovaj napitak koji telu daje energiju i sve potrebne vitamine i minerale.

neera

 

Pošto smo od čitalaca našeg sajta primili dosta pitanja da podrobnije objasnimo delovanje i sprovođenje Neera dijete za mršavljanje i detoksikaciju, odlučili smo da u nekoliko nastavaka u celini objavimo na sajtu brošuru dr K. A. Bejera, koji je ovu dijetu uveo u praksu i učinio je svetski popularnom.

Dr K. A. Bejer:
Neera dijeta za mršavljenje i detoksikaciju

Potpuno prirodna, na bazi sirupa drveta i limuna

Uvod
Želeo bih da vas upoznam sa jednom dijetom koja je u ovoj zemlji još uvek nepoznata. Ovaj jednostavna, jeftin i efikasan metod razvijao je u proteklih pedeset godina iskusni lekar prirodnim metodama sa Havaja, g. Stenli Barou.
Mi ćemo na Neera dijetu gledati prevashodno kao na način za mršavljenje. Stenli Barou, međutim, koristi ovu dijetu kao deo prakse lečenja za koju tvrdi da je brža i efikasnija od većine drugih metoda. Detaljnije informacije koje o ovoj dijeti govore kao o prirodnom leku mogu se naći u njegovoj knjizi “Lečenje za Doba Prosvetljenosti” (Healing for the Age of Enlightment), zajedno sa opisom terapije bojama i refleksne masaže zvane vitafleks.
Sama Neera dijeta je idealna za mršavljenje i pročišćenje tela. Primili smo na stotine pisama koja hvale ovu dijetu, od kojih su neka navedena u ovoj brošuri (poglavlje 8). Ali, jedini način da utvrdite šta ona može da učini za vas je da je isprobate. Videćete, kao što su i mnogi drugi, značajno poboljšanje vaše linije kombinovano sa primetnim osećajem zdravlja. Ova dijeta ne samo da otklanja suvišnu težinu, već takođe podmlađuje i okrepljuje čitav unutrašnji sistem.

neera 19Vekovima je post, tj. uzdržavanje od hrane, bio korišćen i zbog duhovnih dobrobiti. Većina svetskih religija preporučuje neki oblik periodičnog posta. Praktična iskustva ljudi koji poste takođe pokazuju da tokom perioda posta mnogi doživljavaju pojačan osećaj mira i jasnoće. Kao da smanjenje količine hrane na neki način automatski razbistrava mozak.

neera_18Zaista je lepo kada od čitalaca dobijemo pisma u kojima nas obaveštavaju da su uspeli da sprovedu ceo program Neera dijete i da im je on veoma koristio... To je veliko ohrabrenje i za one koji se dvoume da li da probaju ovu dijetu. Navodimo neke od komentara ...

 

Dijeta je fantastična, za 9 dana 6kg manje! Prva tri dana sam se borila sama sa sobom, a već od četvrtog sam puna elana! Preporučujem je svima!!!
Nensi